sábado, 9 de mayo de 2009

També sortim a Europa Press

Denuncien la falta de més de cent places educatives per a nens al districte de Sant Martí

BARCELONA, 5 May. (EUROPA PRESS) -

La plataforma Escollirescola, que agrupa pares del districte barceloní de Sant Martí, han denunciat avui que falten més de cent places educatives per a nens de la zona, que "probablement no podran accedir a cap" de les sis opcions escollides en la preinscripció escolar amb vista al curs 2009-2010, segons han afirmat en un comunicat.

Els pares han atribuït aquesta situació a la "falta de previsió de les administracions públiques", i han contraposat "la massiva construcció de flamants edificis residencials durant els últims anys" en barris com Diagonal Mar, el 22@ o el de la Vila Olímpica, amb el fet que les esmentades administracions "no han volgut o sabut construir suficients escoles per als nens que havien d'anar a viure a aquests nous edificis".

La solució, segons el col·lectiu, no passa per un increment de la ràtio d'"un o dos alumnes" per línia, com han assegurat que ha succeït els últims anys, si no en "un increment del nombre de línies existents". Per aquesta raó, han demanat que es faci efectiu el seu "dret com a pares a escollir escola".

Els pares han denunciat alhora "possibles irregularitats" comeses per alguns progenitors en la presentació de la documentació necessària als centres escolars escollits, ja que el percentatge de nens amb intoleràncies alimentàries o celíacs preinscrits a la zona arriba fins al 9%, quan el percentatge habitual en la població infantil "és del 2% com a màxim".

Aquest fet podria ser a causa que els nens amb aquestes patologies "entren directament" en les escoles perquè "tenen més puntuació al sorteig". Escollirescola ha afirmat que "si ningú hi posa remei, com entraran tots, el percentatge definitiu entre els que es matriculin serà del 16%" del total, i ha conclòs que "amb la salut no s'hi juga, i encara menys si es tracta de nens".

No hay comentarios:

Publicar un comentario